Södra Äspet

Text & Bild: Rickard Gunnarsson

Ett par minuters promenad från stranden hittar man området, södra Äspet. Här har Willa Nordic byggt nya fräscha och helt inflyttningsklara bostäder. Fastigheterna har en öppen planlösning med ljusa och fräscha ytor. Jonas Nordström på Willa Nordic berättar att bostäderna har en väldigt hög designgrad då de omsorgsfullt valt ut det bästa för att få en väldigt hög standard i husen.

– I dagsläget har vi två helt inflyttningsklara bostäder och det blir ytterligare fyra under hösten, berättar han.

Jonas som normalt har sitt kontor på Köpmannagatan i Åhus flyttar under hösten, tillfälligt det till ett av visningshusen som finns på södra Äspet. Det är en vinkelvilla på 110 kvadratmeter som precis som alla de andra färdiga bostäderna har, anlagd tomt med gräsmatta och buskar, altandäck, Carport och ett stort förråd som går att inreda om man vill det.

– Man kan göra ett gästrum, eller om man vill slå upp en extra vägg och göra två sovrum till de större barnen. Allt är förberett även för Wc och dusch, ler Jonas.

I och med att den möjligheten finns så lämpar sig bostäderna inte bara för familjen som har utflugna barn utan även för de som har barnen hemma. Jonas menar också att man kan bo till en väldigt förmånlig månadskostnad då driftkostnaden i dessa bostäder är väldigt låg.

– Jag tror att genomsnittskunden bor runt 10.000:- i månaden och då får man ett helt nytt och inflyttningsklart hus. Det är oftast billigare än att bo i en stor hyreslägenhet, säger han.

Jonas påpekar också på närheten till naturen och havet. Med en stig som går direkt till havet är det ett unikt område. 

– Man hör att folk tycker att det är för långt från Åhus centrum, men om man tycker det så kan jag berätta att bussen vänder här 37 gånger om dagen så om man vill kan man ta bussen in till centrum, skrattar Jonas.

Han menar att just närheten till skog och hav är helt fantastiskt och tar ett exempel på en familj som köpte en bostad på Södra Äspet.

– När vi träffades var det tvärnej på Södra Äspet, men efter att ha kommit dit och sett och upplevt miljön så blev familjen hänförda och har helt ändrat inställning idag, ler Jonas.

Vill man inte ha ett helt färdigt hus så finns det även friköpta tomter som man kan köpa och designa sitt eget hus på. För de som dock vill ha ett helt nytt och fräscht enplanshus med mycket smart planlösning så är dessa inflyttningsklara bostäder helt optimala. 

– Du kan bara flytta rätt in utan väntetid. När affären är klar så får du nycklarna, eller rättare sagt, koden till de nya kodade dörrarna, skrattar Jonas avslutningsvis.  

Lämna ett svar