Kören Trekvart

TEXT : Rickard Gunnarsson. BILD: Kören Trekvart

I Åhus Församling finns det nio olika aktiva körer. En av dessa är kören Trekvart som är en demokratisk kör där alla är med och bidrar. Kören som leds av Ulrika Faijermo firar i år 30-årsjubiléum med bland annat en picknick-konsert på Tranängen i Horna. 

– Vi provar ett nytt upplägg på  denna konserten. Vårt framträdande sker i en skön miljö där man tar med sin egen picknick-korg och äter under vår sång. Man också hoppas på en och annan allsång under konserten, säger Jeanette Falk som är med i kören Trekvart.

Kören har under flera år sålt slut på sin nationaldagskonsert på Norrlia utanför Degeberga. Denna konsert går i samma stil, det vill säga med en bredd från medeltid till nutid och från sakralt till profant, från allvar till fest.

Kören som nyligen samlades upp för säsongen är även flitiga med framträdanden  i Åhus kyrka. Under hösten återkommer serien ”Livets resa”, som brukar vara mycket välbesökt. Serien, som haft uppehåll på grund av kyrkorenoveringen innehåller förutom körens sånger även berättelser om livet av olika föreläsare.

Men den mest närliggande konserten är alltså picknick-konsert som är den 28 september klockan 16:00 på tranängen i Horna. För att boka en plats på denna konserten eller omman har andra frågor så mailar man till: konsert@trekvart.nu.  

Kommentera